2008-06-17

Kapitánův deník, dodatek.

Když jsme velitele klingonské lodi, kapitána Kolotha (čtyřiadvacetikarátový syčák, však se známe už z dřívějška; třeba z té patálie kolem kvadropšenice na Shermanově pla­netě) dostali na obraz, vzkázal nám, že nás protentokrát neza­bije, že má zničené warpové systémy, a že jestli máme v těle jen kouska cti, tak ho odtáhneme k nejbližší základně. Při tom se taky nezapomněl vysmát, v čem prý to sedím. Alespoň že mě teď nemůže seřvat jako holobrádka; dva týdny bez břitvy, a vypadám jako klingonský válečník. Každopádně si myslím, že malá návštěva základny nám neuškodí, přestože se Enter­prise celkem nic vážného nestalo.


Máme tři lehce raněné a phaserová baterie na pravo­boku dostala přímý zásah zbloudilým torpédem, ale tam už naštěstí asi měsíc a půl nikdo nebyl. Měla to ale Lindmanová štěstí!


Jinak je loď v pořádku, jen levobok, vystavený neustá­lé palbě, trochu doutná. Podle Scottyho to ale není nic, co by nespravil nějaký ten kilometřík dva izolační pásky a generál­ní oprava v doku. Je teď celý nadšený z toho, jak si Enterprise vedla, a vůbec mele páté přes deváté. Jsem unavený a jdu si dát dvacet. Jen nevím, jak usnu. Zítra budu muset k zubaři; jak sebou loď házela, nějak se mi hnula čelist a teď mě bolí osmička vlevo dole na grand. A taky tu byla spousta kouře, měl bych dát uniformu vykartáčovat, nebo možná spíš rov­nou vyprat. Ale jen na čtyřicet. Kirk konec.

Žádné komentáře: